Een team maken op basis van een bestaand Teams

Wanneer je als groep je weg gevonden hebt in Office 365 Teams leer je wat wel werkt en niet. Om in Teams context en structuur te geven gebruik je kanalen en tabbladen. Je bedenkt niet als eenling hoe een team eruit ziet en hoe die werkt; Dat doet de groep. Om tijd te sparen kun je in plaats van een team in elkaar te klikken een kopie van een bestaand team gebruiken als startpunt.

Hiervoor heb je de optie: Een team maken met een bestaand team als sjabloon.
 Dit is een andere functie dan dat je op basis van een eigen sjabloon een team maakt. Die mogelijkheid wordt verwacht in q4 2018.

Als je organisatie het toe laat om zelf een team te maken vind je de optie onder de knop: (1) Een team maken.

Om een team te kiezen die je wilt kopieren klik je op de link: (2) Een team maken met ….

In een vervolgscherm kies je het team. En kun je de instellingen aanpassen. Je geeft het team een naam; En geef aan wat je wilt overnemen van het bestaande team.

Als je voor de optie kiest om de tabbladen over te nemen houdt er rekening mee dat de tabbladen leeg blijven in het nieuwe team. Tabbladen en connectoren moet je in het nieuwe team nog wel instellen. Het overnemen van tabbladen mag je zien als placeholders zodat ze niet vergeten worden. Met het aanmaken van een team op basis van een bestaand team geef je de groep een snelle start. En hoeft het ontstaan van een structuur niet opnieuw worden doorlopen.