Maak weeknummers zichtbaar in je outlook-agenda

Met het maken van een planning of om snel aan de telefoon te kunnen rekenen over hoeveel weken iets is, zijn het zien van weeknummers in een agenda handig. Zeker als iemand  iets roept als: “Ik kan alleen in de oneven weken want … ”  In de telefoon-app van Outlook staan de weeknummer wel standaard aan. In de webversie- en de geïnstalleerde versie van Outlook zijn de weeknummer standaard niet zichtbaar. Onderstaande video’s laten je stapsgewijs zien hoe je de weeknummers zichtbaar maakt. 

In de webversie stel je die in om door de agenda te openen in de browser. In de instellingen vind je via het tab “Agenda” het tab “Weergave”. Halverwege het scherm vink je de weeknummers aan en klik je op opslaan:

Wanneer je Outlook op je computer geopend hebt vind je de opties door links bovenin naar bestand te gaan. In het pop-upvenster ga je naar het tabblad Agenda. Bij de weergave-opties vink je de weeknummers aan en klik je op Ok. De weeknummers zijn direct zichtbaar in in de mini-kalender links boven. En in de maandweergave.

De instellingen worden niet van de webversie naar de geïnstalleerde outlook gesynchroniseerd. Als je de weeknummers op beide plekken wilt zien moet je die dus op beide plekken instellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *