Viva Engage de community in de organisatie

Binnen de organisatie is er een groot kapitaal aan kennis beschikbaar. Om die kennis bereikbaar te maken en kans te geven om verder te ontwikkelen heeft Viva Engage een antwoord. Met Viva Engage organiseer je communities los van de organisatiestructuur rondom bepaalde thema’s of onderwerpen. Het is een sociaal platform waar medewerker gestructureerd kennis en ervaringen uitwisselen. Voor medewerkers is het laagdrempelig om zich bij een community aan te sluiten. Vanuit de community is het mogelijk om digitale events te organiseren.

Impressie van Viva Engage in Teams:

De kennis in de organisatie maak je laagdrempelig en toegankelijk (op basis van huidige Yammer-licentie). Door de integratie binnen Microsoft 365 is Viva Engage eenvoudig in te zetten. Medewerkers kunnen zelf instellen of ze wel of niet community willen volgen. Binnen Teams zijn de berichten duidelijk te onderscheiden van de Viva Engage berichten. De techniek is dan wel niet het struikelblok voor het organiseren van communities. Om kennismanagement te laten werken is het verstandig om een community bewust te organiseren en ervoor te zorgen dat een community een eigenaar heeft die de discussie en interactie blijft voeden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *