Viva Topics geeft je organisatie kennismanagement

Met het samenbrengen van informatie en die informatie te vangen met AI (Kunstmatige intelligentie) maakt Viva Topics kennismanagement bereikbaar. Informatie delen en omzetten naar gemeenschappelijke kennis.

Hoe vaak gaat er niet tijd verloren door alleen al te zoeken naar informatie? Of dat je er later achter komt dat een collega met precies hetzelfde onderwerp bezig was? Zonde om dat achteraf vast te stellen als kenniswerker.

Viva Topics is een centrale kennisbank dat het zoeken en vinden van informatie vereenvoudigd en transparant maakt waar de kennis in de organisatie zit. Het algoritme van Microsoft Viva Topics combineert informatie uit verschillenden bronnen en destilleert daar onderwerpen uit. De informatie wordt gepresenteerd in één centrale omgeving. De informatie wordt weergegeven op een topic-kaart. De topic-kaart is opgebouwd uit:

  • Een korte beschrijving
  • Wie aan het onderwerp werken
  • Relevante documenten en SharePoint-sites
  • Relevante pagina’s die over het onderwerp gaan.

Viva Topics kent de volgende gebruikersrollen: bezoeker, bijdrager, kennis-manager en beheerder. Impressie van een Viva Topics in Teams:

Met Viva Topics ondersteun je de kennisgebieden binnen je organisatie door die te koppelen aan de kennismanagers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *